Σάββατο, Ιουλίου 02, 2016

Ανάπτυξη στην Βαρβαρότητα


Ο Μαρινόπουλος και η Τζετ Όιλ πάνε για προστασία από τους πιστωτές τους.  
Στον καπιταλισμό μια επιχείρηση όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο ισχυρότερη γίνεται, επειδή μπορεί να υπογράφει καλύτερες συμφωνίες (εκβιάζει λένε κάποιοι) με τις πολλές μικρότερες (μικρό κόστος), να παίρνει χρήματα από τις τράπεζες με ευκολία (too big to fail) (ρευστότητα), να κρύβει τα κέρδη μέσα από δαιδαλώδη εταιρικά σχήματα (οφσορ κλπ) (κέρδη για τον επιχειρηματία) και να επηρεάζει την πολιτική με δωράκια (μίζες) μιας και έχει δύναμη.
Η διαπλοκή αρχίζει εκεί. Άραγε τελειώνει με τους ξεπουλημένους πολιτικούς;

Όλοι γνωρίζουν. Αρχικά οι υπάλληλοι. Μετά οι εφοριακοί, οι τραπεζίτες και τελικά οι πολιτικοί. Όμως ηθελημένα δεν γίνεται και δεν γινόταν ποτέ έλεγχος στις μεγάλες επιχειρήσεις όπως δεν γίνεται ακόμα στις ΛΙΣΤΕΣ. Είναι εντολή ΆΝΩΘΕΝ ( τους φίλους μας θα ελέγξετε; ).
Όλοι τα τρώνε και τα πληρώνει ο λαός στο τέλος.

Ποιος φταίει για το χάλι;
Μήπως οι υπάλληλοι; Ναι, και αυτοί, αλλά σε ποιον να τα πούνε, στον προϊστάμενο;
Μήπως οι ελεγκτές, εφοριακοί και τραπεζίτες; Ναι, αυτοί ειδικά φταίνε, αλλά πώς να ελέγξουν σωστά όταν και αυτοί πληρώνονται από τους επιχειρηματίες; (νόμιμα ή παράνομα)
Μήπως οι πολιτικοί; Ναι, και αυτοί, αλλά μπας και είναι βαλτοί; Πόσο έχει την δυνατότητα ο λαός την επιλογή να επιλέξει σωστούς πολιτικούς μιας και η διαπλοκή ανεβάζει πάντα τους δικούς της; Φταίει και ο λαός βέβαια εφόσον δεν συμμετέχει στα κοινά και έτσι δεν καταδικάζει τους απατεώνες.

Το σύστημα φταίει;
Το σύστημα βέβαια φτιάχνει τις μεγάλες επιχειρήσεις too big to fail. Αλλά το σύστημα το δεχόμαστε χωρίς αλλαγή, άρα φταίμε κι εμείς.


Μας λένε πως οι πλούσιοι φτιάχνουν τις θέσεις εργασίας. Λέτε αν ζητήσουμε από τους Μαρινόπουλους να φτιάξουν μερικές, να το κάνουν;
Οι πλούσιοι κλείνουν επιχειρήσεις και κόβουν θέσεις εργασίας για να κερδίζουν περισσότερα.

Να το θυμάστε όταν πάτε να κλαφτείτε σε επιχειρηματία να σας προσλάβει. Θα σας προσλάβει μόνο όταν σας έχει ανάγκη γιατί θα κερδίσει από εσάς (ίσως και εχεμύθεια), δεν θα σας κάνει ψυχικό.
Τους πρώτους που εκβιάζει είναι οι υπάλληλοι του, μετά αυτοί εκβιάζουν τους άλλους υπάλληλους, αυτοί τους προμηθευτές του κλπ κλπ.

Στον καπιταλισμό όλοι εκβιάζουν τους πιο ανίσχυρους, ειδικά αυτούς που παραμυθιάζονται εύκολα επειδή δεν γνωρίζουν ή έχουν απογοητευτεί. 
 

Επιχειρήσεις ίσον Μαφίες.
Καπιταλισμός ίσον Βαρβαρότητα.
Αντισταθείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια: