Σάββατο, Ιανουαρίου 30, 2016

Συνεργαζόμενος δανειολήπτης

Συνεργάτης των τραπεζών

Μετά από 7 χρόνια ύφεσης μας λένε πως η Ελληνική κοινωνία πρέπει να συνεργαστεί με τις τράπεζες ώστε να σώσει, το μόνο που της έμεινε, το σπίτι της.

Όμως αυτό αποτελεί λύση ή περισσότερη εξαθλίωση;

Η κρίση

Το καλοκαίρι του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μας έλεγε «λεφτά υπάρχουν», άραγε τότε εννοούσε αυτό που βλέπουμε σήμερα;
Μήπως εννοούσε την εξαθλίωση της Ελληνικής οικογένειας ώστε να πάρει τα λεφτά που είχε σε καταθέσεις ο ελληνικός λαός αφού «τα φάγαμε μαζί»;

Από την τράπεζα της Ελλάδος: Τον Δεκέμβρη 2015 οι καταθέσεις των ιδιωτών έχουν μειωθεί στο μισό από το 2009 υποχωρώντας στα επίπεδα του 2001. πηγή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το τραπεζικό σύστημα

Για να λειτουργήσει η χώρα του Ευρώ, η ΕΕ θέσπισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ ή ECB) δίνοντας της απεριόριστες δυνατότητες ώστε να διαφυλάξει το νόμισμα.
Από την αρχή του 2016 η ΕΚΤ ανέλαβε άμεσα την διαμεσολάβηση με τις τοπικές τράπεζες ρόλο που μέχρι πρότινος είχαν οι τοπικές Κεντρικές τράπεζες όπως πχ η "Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ" (ΤτΕ. 

Το χρέος

Η δημόσια περιουσία καταρρακώνονταν όλη την προηγούμενη προ-μνημονιακή περίοδο, μιας και τα κόμματα εξουσίας εφάρμοζαν το κόλπο του «Να τα 'χουμε με όλους καλά». Το κόλπο αυτό το χρησιμοποίησε πρώτη η «καλή» εξουσία στη Δύση και στηρίζεται στο Δημόσιο χρέος.

Το κόλπο του «Να τα 'χουμε με όλους καλά»

Το πρόβλημα των πολιτικών στον καπιταλισμό ήταν πάντα ο λαός. Φοβούνται πως ο λαός δεν θα τους ψήφιζε εφόσον αυτοί δεν του έδιναν κάποιες παροχές και έτσι θα έχαναν την εξουσία. Ακόμα φοβούνταν πως θα έκανε απεργίες, θα έβαζε τα συνδικαλιστικά του όργανα και θα πίεζε τον Πολιτικό να πάρει μέτρα υπέρ του.
Από την άλλη ο Πολιτικός θα έπρεπε να τα είχε καλά με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ώστε να τον διατηρήσουν στην εξουσία.
Ο «καλός πολιτικός» στηρίζεται στον δανεισμό ώστε να μην φορολογήσει τους κεφαλαιούχους μιας και ζει χάρη στα λεφτά τους, ούτε τους υπόλοιπους πολίτες μιας και βρίσκεται σε θέση εξουσίας χάρη στις ψήφους τους.
Βέβαια οι κεφαλαιούχοι κερδίζουν διπλά, μιας και δανείζουν το κράτος και αντί να πληρώνουν φόρους, παίρνουν τόκους. Ο δημόσιος δανεισμός αυξάνει το δημόσιο χρέος σε όλα τα κράτη του πλανήτη πλέον. Το αποτέλεσμα είναι πως όλα τα κράτη χρωστάνε σε 40 μεγα-τράπεζες και βέβαια είναι υποχείρια τους.

Ελλάδα - PIIGS

Οι λαοί εισπράττοντας την περίοδο της ανάπτυξης, επένδυαν αρχικά στην κατοικία τους και μετά σε ταξίδια κλπ. Κατοικία που σχεδιάζουν να την πάρουν.

2007 - 2013 το κέντρο και η δανειακή σύμβαση παράδοσης κυριαρχίας

Όμως η ιδιωτική περιουσία είναι θέσφατο στον καπιταλισμό. Ο Καραμανλής με την έλευση της κρίσης δεν μπορούσε να πει «δώστε τα λεφτά σας τώρα». Αλλά με το να αναλύει τα ειδεχθή μέτρα που θα έπαιρνε, παρέδωσε την εξουσία στον Παπανδρέου μιας και ο Παπανδρέου έλεγε το αντίθετο, ότι «λεφτά υπάρχουν».
Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε το Μεγάλο Κόλπο, η Δανειακή Σύμβαση. Ένα δάνειο που το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο Ελληνικός λαός, θα υποχρεώνονταν να πληρώσει το Δημόσιο χρέος προς τις ξένες και ντόπιες τράπεζες.
Στην Δανειακή Σύμβαση περιγράφεται επακριβώς ότι επακολούθησε τα επόμενα χρόνια με συνεχείς βέβαια προσαρμογές και διορθώσεις υπέρ των Δανειστών-Εκβιαστών.

2ο μνημόνιο 2013 - 2014 και η δεξιά πτέρυγα

Η έλευση του Σαμαρά, μετά από μεγάλη προσπάθεια στο να πειστεί, ήρθε να δέσει και την δεξιά πτέρυγα που την είχε γλυτώσει μιας και ο Καραμανλής είχε αφήσει την καυτή πατάτα στον Παπανδρέου. Ο Σαμαράς και το επιτελείο του όμως είχε άλλα συμφέροντα. Συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου που ήδη είχε πιεστεί οικονομικά από την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ και των νέων κεφαλαιούχων που αυτό είχε συνεργαστεί.
Έτσι αντέδρασε στην τελική εξόντωση, καθυστερούσε να πάρει μέτρα και όταν τα έπαιρνε ήταν υποτονικά και χρειάζονταν διορθώσεις.

3ο μνημόνιο 2015 και η αριστερή πτέρυγα ίσον TINA

Οι Δανειστές-Εκβιαστές χρειάζονταν άλλη λύση.
Αυτή τη λύση την έδωσε ο Τσίπρας. Οι καλόπιστοι αριστεροί για μια ακόμη φορά προδόθηκαν κατά κράτος και μαζί τους όλος ο Ελληνικός λαός που είχε πλέον απηυδήσει με τις συνεχείς υποσχέσεις του Σαμαρά που έβγαιναν κάλπικες.
Ο Τσίπρας συνεργαζόμενος με πρώην διεφθαρμένους  ΠΑΣΟΚους που είχε παραγκωνίσει ο Σαμαράς και βρήκαν λιμάνι στον ΣΥΡΙΖΑ. φτιάχνοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κατεργαρέων, με το να τον τροφοδοτούν τα χρόνια του Σαμαρά με στοιχεία και πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεργασία αυτή απέδωσε καρπούς, έτσι το πρώτο που έκανε ο Τσίπρας ήταν να τους διορίσει υπουργούς κλπ. Όμως δεν άφησε εκτός και την δεξιά του Καμμένου, ώστε να μην υπάρξει άλλη λύση.
Με την υπογραφή του μνημονίου η κυβέρνηση απελευθερώθηκε από το άγχος της μη αποδοχής της από τα αφεντικά της. Είχε επιτελέσει το έργο του TINA ή «δεν υπάρχει άλλη λύση».
Η απομάκρυνση από το plan B είχε τελεστεί. Μέχρι και ο Στουρνάρας παραδέχθηκε πως είχε σχέδιο αντίδρασης ώστε να διαφυλάξει το ευρώ, ενώ μας έλεγαν πως θα μας διώξουν από αυτό!!!

Το 2016 και επιβολή μέτρων

Όμως η ακροδεξιά παραμονεύει. Τα μνημόνια φέρνουν τον φασισμό και ήδη κάποιες από τις φασιστικές πρακτικές άρχισαν να φαίνονται. Λογοκρισία, κατάλυση δημοκρατικών κανόνων, πισωγύρισμα στα εργασιακά και απάνθρωπο ασφαλιστικό.
Το σκεπτικό των δανειστών-εκβιαστών είναι, πως η σημερινή κυβέρνηση είτε θα εφαρμόσει εντελώς αντιλαϊκά μέτρα, είτε θα παραχωρήσει τη θέση της σε άλλη που θα μπορέσει να τα εφαρμόσει.

Συνεργάτες ή εξαθλιωμένοι δούλοι;

Πιστεύει πια κανείς πως οι νεοφιλελεύθεροι εκβιαστές θα σταματήσουν να μας εξαθλιώνουν;
Ζητούν από τον Ελληνικό λαό να υπογράψει δήλωση συνεργασίας, ζητούν από τον Ελληνικό λαό να υποταχθεί. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο.
Μια γενικευμένη αντίδραση του Ελληνικού λαού με άρνηση πληρωμών και απεργίες διαρκείας θα είχε αλλάξει την κατάσταση τουλάχιστον από το 2012. Όμως ...

Η απορία και η ελπίδα

Πάντα είχα μια απορία, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ειδικά στο Άουσβιτς που είχε πολύ λίγους φύλακες, γιατί δεν επαναστάτησαν αφού ήξεραν πως το τέλος ήταν βέβαιο; Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν χιλιάδες άτομα σαν πρόβατα σε φούρνο και να βγάζουν τα ρούχα τους πρώτα πειθήνια;
Τα τελευταία χρόνια η απορία μου έχει λυθεί, η αυταπάτη πως κάτι θα γίνει. Η ελπίδα πως αφού δεν ήρθε το δικό σου τέλος, είναι προτιμότερο να υποταχθείς, να συνεργαστείς με τον κατακτητή.

Τα παιδιά

Τα παιδιά σου όμως; Σε τι κόσμο τ' αφήνεις; Τι παράδειγμα τους δίνεις; Του συνεργάτη των τραπεζών;

Νίκα τον φόβο

Το όλο εγχείρημα βασίζεται στον φόβο. Φόβος σημαίνει υποταγή, υποτέλεια. 
Αυτός επιβάλλεται από την εκάστοτε εξουσία μέσω της αποδοχής της πράξης ( «όλοι μαζί τα φάγαμε», άρα εσείς πληρώστε ή, «συνεργαζόμενοι θα σωθείτε» ), μέσω συνεχιζόμενης σύγχυσης ( ανακοινώνονται πολλά μέτρα αλλά μόνο λίγα εφαρμόζονται ) και μέσω επίδειξης δύναμης ( πάνοπλη αστυνομία στον δρόμο ). 

Σήμερα

Οι δανειστές-εκβιαστές μας ζητούν να αποπληρώσουμε το χρέος που οι δικές τους τράπεζες έδιναν ασύστολα για να συνεχίσουν το κόλπο του «Να τα 'χουμε με όλους καλά». Έτσι ανακεφαλαιώσαμε τις τράπεζες με χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων μέσω PSI και αυτοί τις απαξίωσαν (έκαναν φτερά 185 δις €) ώστε να χρωστούν ξανά. Διέλυαν τράπεζες και τις εξαφάνιζαν ( PROTON BANK - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ) ξεπουλώντας τα "κόκκινα" δάνεια σε εξευτελιστική τιμή. 
Τώρα έρχονται και ζητούν τις περιουσίες μας, αυτοί που τις απαξίωσαν.
Από τη μια μεριά, η τετρατρόικα ζητά την δημόσια περιουσία και από την άλλη τα εκβιαστικά τους ιδρύματα απαιτούν τις ιδιωτικές περιουσίες μας, για να τις μετατρέψουν σε τραπεζικά προϊόντα.

Να μην υπογράψουμε

Να διαλύσουμε τον φόβο, να μην υπογράψουμε την δήλωση του συνεργάτη των τραπεζών. 
Να προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών, ώστε οι μνημονιακές κυβερνήσεις να απομακρυνθούν μην έχοντας χρήματα για την αποπληρωμή του δήθεν δημόσιου χρέους.

Σημειώσεις:

Κόστος της Δανειακής Σύμβασης

Η συγγραφή και μόνο της Δανειακής Σύμβασης κόστισε στον Ελληνικό λαό 64.000 € και συντάχθηκε από την ίδια εταιρία που συνέταξε το σχέδιο ΑΝΑΝ της Κύπρου.
Όμως κόστισε 10000 νεκρούς που αυτοκτόνησαν εξαιτίας της κρίσης και χιλιάδες άλλους που δεν είχαν περίθαλψη. Κόστισε 300000 νέους μετανάστες στο εξωτερικό. Θα κοστίσει επιπλέον όλη την δημόσια και ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού, την γη, την παιδεία, την υγεία, το νερό, την δικαιοσύνη που την έκαναν λάστιχο, την όποια δημοκρατία και σίγουρα την αξιοπρέπεια μας.

Αποικία η Ελλάς

Όρος της δανειακής σύμβασης υποχρεώνει την Ελλάδα να μην συμψηφίσει το δάνειο με άλλες οφειλές ώστε να αποτελεί υποχείριο των δανειστών-εκβιαστών εσαεί.

Το χρέος δημόσιο και ιδιωτικό

Το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο και ειδεχθές, άρα δεν υποχρεούται να πληρωθεί σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. 
Κατ' αντιστοιχία, το ιδιωτικό χρέος, επειδή προήλθε εξαιτίας του δημόσιου, δεν πρέπει να πληρωθεί, επίσης.

Το ξεπούλημα

  1. Μόνο 2 αεροδρόμια κόστισαν στον Ελληνικό λαό περισσότερα από όσο αγοράστηκαν τα 14 αεροδρόμια από την Γερμανική εταιρία Fraport.
  2. Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες τον Δεκέμβρη του 2015 αποτιμήθηκαν λιγότερο ( 740 εκ €) από όσα δάνεια είχε δώσει ο Λαυρεντιάδης της PROTON BANK ( 750 εκ €), που η τράπεζα του αγοράστηκε από το Ελληνικό δημόσιο σε διπλή αξία ( 1,5 δις € ).
  3. Κάθε εργαζόμενος των 1000€ μικτού μηνιαίου μισθού θα χάσει τουλάχιστον 65.000 € εφόσον παραταθεί το όριο εργασίας στα 67 από τα 62. Χρήματα που θα πάνε στην αποπληρωμή του δήθεν χρέους. 

Ο ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος

Ο Σκοπός της ΤτΕ: 
«Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι αρμόδια για την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος στην Ελλάδα και τη διαφύλαξη της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ως πρωταρχικός σκοπός ορίζεται από το Καταστατικό της η διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου των τιμών. Στο βαθμό που δεν επηρεάζεται η επίτευξη του πρωταρχικού της σκοπού, η Τράπεζα στηρίζει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της, έχει κατοχυρωθεί η θεσμική, προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία της, αλλά και η άσκηση δημοκρατικού ελέγχου εκ μέρους της Βουλής.» πηγή

Τρομοκρατία: 
«Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης» πηγή

Eurobank

Ευτυχώς τους σώσαμε και αυτούς, μόνο αυτά τα ολίγα ζητάει η EUROBANK από εμένα τον μεγαλοκαταθέτη και μεγαλοοφειλέτη.
• Πιστοποιητικό Εισοδήματος
• Πιστοποιητικό ΑΦΜ
• Πιστοποιητικό Διεύθυνσης Κατοικίας
• Πιστοποιητικό Τηλεφώνου Κατοικίας
• Πιστοποιητικό Κινητού Τηλεφώνου
• Πιστοποιητικό Τηλεφώνου Εργασίας
• Πιστοποιητικό Διεύθυνσης Εργασίας
• Πιστοποιητικό Επαγγέλματος
Φυσικά για email ή fax ούτε λόγος, σε φυσικό χαρτί που λέει και το Υ.Ο.
Όταν όμως άνοιγαν λογαριασμούς στην Κύπρο σε πελάτες τους, ή όταν έδειχναν το δρόμο σε άλλους να βγάλουν τα χρήματα τους εκτός Ελλάδος μέσω της EUROBANK Luxembourg και του αμοιβαίου κεφαλαίου διαχείρισης διαθεσίμων, λειτουργούσαν και τα fax και τα email.
Πρώτη φορά αριστερά και στις τράπεζες. 

Πηγή: Σπύρος Κασσέλας,

Τι λένε τα ΜΜΕ

Τέλογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: