Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016

Η Δυτική Αυτοκρατορία

Στις ΗΠΑ επειδή αναγνωρίζουν την δυναμική της Κίνας και των άλλων κρατών της BRICS, γνωρίζουν καλά πως μπορεί να δυναμιτίσει ανά πάσα στιγμή την παγκόσμια οικονομία που έχουν τόσα χρόνια με «κόπο» διαμορφώσει.

Όπως οι Γερμανοί δημιουργούν εργοστάσια, όχι στην χώρα τους όπου θα έπρεπε να λειτουργούν με καλές συνθήκες, αλλά σε διπλανές χώρες όπως γίνονταν στον μεσαίωνα με την δουλοπαροικία. Εκεί οι συνθήκες δεν ενδιαφέρουν όπως δεν ενδιαφέρουν οι συνθήκες στις Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία κλπ ακόμα και στην Τσεχία.
Έτσι και οι ΗΠΑ με την συνθήκη TPP κάνει ακριβώς το ίδιο με την Γερμανία στο Μεξικό και σε κράτη της Νότιας Αμερικής.

Οι συνθήκες "ελεύθερων αγορών" (Free Trade Agreement) θα διασφαλίσουν τις συνθήκες αυτές ώστε να αποκλείσουν την δυνατότητα της Κίνας και άλλων κρατών για περαιτέρω καπιταλιστική ανάπτυξη.
Οι συνθήκες αυτές είναι όπλα καταστροφής, που πλέον μάθαμε κι από την ανάποδη εδώ στην Ελλάδα, που υποδουλώνουν τα "ελεύθερα" κράτη σε συναλλαγές σχεδόν μόνο μεταξύ τους.

Δεν φτάνει πλέον να έχουν στο χέρι τα πετρέλαια του πλανήτη γιατί οι μορφές απόκτησης ενέργειας γίνονται ολοένα και περισσότερο κοινές. Όσο αφορά τα πετρέλαια, να μην ξεχνάμε πως το πλαστικό παράγεται από το πετρέλαιο.

Ακόμα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να διαλύσουν αυτά τα κράτη που πλέον είναι η μόνη μεγάλη απειλή για την Δυτική Αυτοκρατορία.
Ο καπιταλισμός έχει περάσει σε άλλη φάση. Μετά από την υποδούλωση και εκμετάλλευσης της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής και της Ασίας προχωρά στην υποδούλωση και των υπολοίπων χωρών που κατέχει όπως και η Ευρώπη.

Με οάσεις οικονομικής ευμάρειας συγκεντρωμένες σε πόλεις και οικονομικές ζώνες πλέον προχωρά η Δυτική Αυτοκρατορία. Οι υπόλοιποι δούλοι σε δουλοπαροικίες.
Όλα αυτά επειδή η συγκέντρωση του κεφαλαίου πλέον είναι τρομακτική και δεν αφήνει περιθώρια ούτε καν για καπιταλιστική ανάπτυξη και οι λίγοι έχοντες φοβούνται μην χάσουν μέρος της δύναμης τους και προτιμούν να διαλυθούν παρά να το κάνουν.

Οι λαοί της Γης πρέπει να κατανοήσουν πως είναι ανάγκη να αντισταθούν συλλογικά γιατί το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε όλοι.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις αντιδράσεις και τις ανατροπές αιώνιων κατεστημένων αλλά όλα είναι σε βάρος των λαών και υπέρ των λίγων υπερπλούσιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: