Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2015

Το ΟΧΙ του λαού

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι παίζεται τόσους μήνες:
Η Ελληνική κυβέρνηση ( όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ ή ο Τσίπρας ) προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει εταίρος της υπόλοιπης Ευρώπης, όμως συγχρόνως να αποκτήσει τους βαθμούς ελευθερίας που χρειάζεται για να μπορέσει να κατασκευάσει ένα σύγχρονο κράτος.
Ένα κράτος που θα βασίζεται στους κανόνες της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπογράψει μια συνθήκη με τους δανειστές-εταίρους που όμως δεν θέλουν και την σπρώχνουν να μειώσει τις εκκλήσεις της.

5 μήνες διαπραγματεύσεων έδειξαν πως αυτό είναι αδύνατον και πως οι δανειστές-εταίροι είναι εκβιαστές που ζητούν την υποτέλεια της Ελληνικής κυβέρνησης. Όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της Ελληνικής κυβέρνησης.
Θέλουν να εγκαταστήσουν στην χώρα μας την προηγούμενη κυβέρνηση των δοσιλόγων που ήταν υποταγμένη σε αυτούς.

Ο λόγος δεν είναι οικονομικός. Είναι πολιτικός.
Με την επαναφορά τους θα μπορέσει να συνεχίζει να τους εκβιάζει ώστε να εφαρμόσουν όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που σημαίνουν λιτότητα και καταδυνάστευση του λαού ώστε να αποτελέσει έναν ακόμα λαό-ζόμπι σαν αυτούς που έχουν στις άλλες χώρες. Έναν λαό που θα υπομένει εσαεί για τη δόση του.  Αυτό που διεξάγεται είναι πόλεμος και είναι πέρα για πέρα ταξικός.

Η Ευρώπη των λαών, είναι Ευρώπη των εκβιαστών-πλουσίων.

Με το ΟΧΙ ο Ελληνικός λαός θα δώσει ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πέθανε, ότι ο φτωχός έχει την απάντηση μέσα από την Δημοκρατία.

Την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να αρχίσει η ανασυγκρότηση της χώρας. Να θωρακιστούμε ενάντια σε οποιαδήποτε επιβολή, κάτι που δεν κάναμε 5 μήνες τώρα.

Να ακολουθήσουμε το όραμά μας για το μέλλον. Όραμα που το έχουμε σχεδιάσει εδώ και χρόνια στην αριστερά.

Να προσπαθήσουμε για το αδύνατο, πριν γίνει αδιανόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: