Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014

ΜΙΣΘΟΙ και ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί;


Αυξάνοντας τον κατώτερο μισθό, αυξάνονται και οι υπόλοιποι μισθοί. Όμως σε μια κοινωνία με τέτοια κρίση η αύξηση θα έχει και αντίθετα αποτελέσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευαγγελίζεται σωστά στην αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα βέβαια αρχικά μιας και η αύξηση στο δημόσιο τομέα δεν θα έχει αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας και πληρώνονται από τους φόρους των παραγωγικών μονάδων που θα πρέπει να αυξηθούν πρώτα.

Όμως πολλές μικρές επιχειρήσεις για μια ακόμα φορά δεν θα μπορέσουν να επιζήσουν μιας και το βάρος θα πέσει σε αυτές. Κατανοείτε όλοι βέβαια πως σε τέτοιες περιόδους δεν θα μπορέσουν να αντέξουν.

Υπάρχει λύση σε αυτό;


Η φορολόγηση των προσώπων αντί των επιχειρήσεων. Έτσι ένας μέτοχος θα φορολογηθεί σύμφωνα με το σύνολο των χρημάτων που λαμβάνει από όλες τις πηγές με μια κλίμακα φόρου για όλους.

Με αυτό τον τρόπο η μικρή επιχείρηση θα φορολογείται λίγο μιας και ο επιχειρηματίας κερδίζει λίγα και έχει μόνο μια επιχείρηση και θα είναι ισότιμη η φορολογία για επιχειρηματίες και εργάτες, αγρότες και εισοδηματίες, βουλευτές και άνεργους.

Περισσότερα για την φορολόγηση επιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: