Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2011

Η Ευρώπη του 2012 αφήνεται στις κρίσεις των τραπεζιτών.

Τι είναι οικονομικά σωστό; Να δώσουμε μια αύξηση στις συντάξεις ή να τις μειώσουμε; Αν σε αυτή την ερώτηση δεν απαντά πλέον ο εκλεγμένος πρωθυπουργός αλλά ο τραπεζίτης, τι λέτε να απαντήσει;

Οικονομικά ορθό είναι να μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν προσφέρουν στην ανάπτυξη. Πολιτικά όμως ορθό είναι να μην πεθαίνει ο κόσμος από ασιτία.


Οι δυο πρωθυπουργοί ( Lucas Papademos στην Ελλάδα και Mario Monti στην Ιταλία που είναι και υπουργός οικονομικών ) είναι πρώην ( και νυν; ) τραπεζίτες και μέλη της τριμερούς επιτροπής.

Οι δυο υπουργοί οικονομικών ( Vitor Gaspar στην Πορτογαλία και Luis de Guindos σε Ισπανία ) είναι πρώην τραπεζίτες και αυτοί.

Τι πρέπει λοιπόν να περιμένει κανείς από εκείνους που  έφτιαξαν περιουσίες τα τελευταία 30 χρόνια, να προδώσουν τους δικούς τους; Οι τράπεζες για κάθε ένα από τα τελευταία 30 χρόνια είχαν πάνω από 40% κέρδη. Φέτος προβλέπεται να κερδοφορίσουν πάλι χάρη στις επιδοτήσεις ( στήριξη το λένε ) από τα κράτη και τις κεντρικές τράπεζες σε Αμερική και Ευρώπη.

Ο Αϊνστάιν έλεγε πως «Δεν μπορείς να επιλύεις ένα πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που το έφτιαξες». Εμείς αφήνουμε τους ίδιους ανθρώπους να μας «λύσουν» το πρόβλημα που αυτοί έχουν φτιάξει και δεν έχουν σκοπό να το λύσουν, αλλά να το «διορθώσουν»;

Ο Παπαδήμος ήταν σύμβουλος του Σημίτη και σχεδίασε την άνοδο και κάθοδο του χρηματιστηρίου, ακόμα ήταν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου και σχεδίασε την ελεύθερη πτώση της χώρας μας τα τελευταία δυο χρόνια. Αυτόν έχουμε σήμερα πρωθυπουργό.


Σχετικά:
Lucas Papademos & Mario Monti
http://www.trilateral.org/download/file/TC_list_12-11%282%29.pdf
Τα μέλη της τριμερούς επιτροπής για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση που ιδρύθηκε από τον ιδρυτή της "Λέσχης Μπίλντεμπεργκ" Αμερικανό μεγιστάνα του πλούτου Ντ. Ροκφέλερ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mario_Monti
http://en.wikipedia.org/wiki/Papademos

2002 Vitor Gaspar
Η αλλαγή του Ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος http://www.ecb.int/pub/pdf/other/transformationeuropeanfinancialsystemen.pdf
http://www.bloomberg.com/news/2011-06-17/portugal-incoming-premier-coelho-picks-vitor-gaspar-to-be-finance-minister.html

Luis_de_Guindos
http://es.wikipedia.org/wiki/Luis_de_Guindos
http://www.bloomberg.com/news/2011-12-21/rajoy-prepares-to-appoint-finance-minister-after-becoming-spain-s-premier.html

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

Λύση στο φορολογικό σύστημα

Οποιαδήποτε έμμεση φορολογία είναι άδικη.

Ενιαίος ΦΠΑ σε όλη την επικράτεια.
Μείωση του ΦΠΑ από 23% και 13% σε 5%. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μηδενίζεται.

Εφόσον πιαστεί επιτηδευματίας και δεν δώσει απόδειξη, την πρώτη φορά του επιβάλλεται πρόστιμο 300% της αξίας, την δεύτερη του αφαιρείται η άδεια για 6 μήνες και σφραγίζεται το μαγαζί του και το τηλέφωνό του και την τρίτη του αφαιρείται η ιδιότητα στο διηνεκές. Μη καταβολή ΦΠΑ επιβάλλει αφαίρεση της ιδιότητας του.

Δίκαιη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με όλα τα αγαθά που έχει ο καθένας χωρίς να φορολογείται στις εταιρίες. Η φορολογική κλίμακα θα τελειώνει με το εκατονταπλάσιο του ορίου της φτώχειας. Μετά από αυτό το όριο, όλο το εισόδημα θα φορολογείται.

πχ τα ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετοχές, εισοδήματα από κάθε πηγή κλπ. θα προσθέτουν στο ετήσιο εισόδημα με συντελεστή. Θα επιτρέπεται ενοικίαση με λίζινγκ να είναι έξοδο των εταιριών, αλλά συγχρόνως θα είναι έσοδο των χρηστών.

Αφορολόγητο θα είναι μόνο το όριο της φτώχειας.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2011

Πολιτικοί και πολίτες

Το πρόβλημα.
Παραπονούμαστε για το ότι μας κυβερνούν λάθος, ότι κλέβουν και μας λένε ψέματα, ότι δεν κάνουν ποτέ αυτό που μας υπόσχονται.
Ότι μας κλέβουν τη ζωή. Ότι μας πετάνε στην ανεργία.
Οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες ψεύτες και κλέφτες.
Ποτέ δεν θα αλλάξουν.
Φοβούνται ότι αν αλλάξουν δεν θα παραμείνουν πολιτικοί.
Τους αρέσει να κοροϊδεύουν, να εξαπατούν, να χρηματίζονται.
Εμείς, οι απλοί πολίτες, τι ζητάμε;
Άγιους πολιτικούς που να έχουν στα χέρια τους μέλι και να μην το γλύφουν;
Ζητάμε από τον σκορπιό να αλλάξει; Να μην χύνει δηλητήριο; Είναι δυνατόν;

Η λύση στο πρόβλημα.
Να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν θέλουν να κάνουμε.
Όλοι μαζί.
Ας ασχοληθούμε με τα κοινά.
Να μας βλέπουν και να φεύγουν, τα σκουλήκια.
Αφήσαμε ένα γήπεδο άδειο και παίζουνε χωρίς αντίπαλο. Γιατί;
Ενώ πρέπει να μας βρίσκουν παντού μπροστά τους.
Να μην μπορούν να μας εξαπατούν.
Αυτό χρειάζεται, συμμετοχή στα κοινά.
Η συμμετοχή θα φέρει την Δημοκρατία και αυτή την ευημερία των πολιτών.

Ξυπνήστε πρόβατα, ήρθε το Πάσχα.

Τρίτη, Αυγούστου 09, 2011

Δημόσια Διαβούλευση για την Τεχνική περιγραφή και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου «Κατασκευή Τεχνητού Εμποδίου (Φράχτης) ...

Δεν έχει νόημα κατασκευής.

Εφόσον υπάρχουν συμφέροντα θα μετακινείται ο πληθυσμός από τους φτωχούς προς τους πλούσιους προορισμούς.
Οι έμποροι ελπίδων θα συνεχίζουν να κερδίζουν σε βάρος των ανήμπορων.

Αν βάλουμε φράκτη δεν θα πάνε 30 χιλιόμετρα πιο κει και θα κάνουν τα ίδια; Μήπως να βάλουμε φράκτη σε όλα τα σύνορά μας θα μας σώσει; Θα τους στέλνουν με καράβια όπως κάνουν ήδη. Τι άλλο πιο παλαβό θα ακούσουμε από δήθεν υπεύθυνα χείλη;

Εκτός βέβαια, αν θεωρούμε πως η εξόντωση των φτωχών είναι λύση.

Τα χρόνια των παχιών αγελάδων τελείωσαν για την Δύση και ειδικά για την Ελλάδα. Έτσι όπως τα κάνατε μέχρι τώρα, σε λίγα χρόνια ο φράκτης αυτός θα μας κρατάει από το να πάμε στην Τουρκία και από κει στις πλούσιες χώρες της Ανατολής!

Ντροπή σε εκείνους που τον σκέφτηκαν. Ντροπή σας που το φέρνετε για διαβούλευση. Ντροπή!

9 Αυγούστου 2011, 14:36 | Φίλιππος Φιλιππίδης
http://www.opengov.gr/yptp/?c=2358Μόνιμος Σύνδεσμος
Ψήφος: Thumb up 0 Thumb down 0

Κυριακή, Ιουλίου 31, 2011

Δημόσια Διαβούλευση του Σχέδιο Νόμου «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος»

Δημόσια Διαβούλευση του Σχέδιο Νόμου «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος»

* Τονίζω τις λέξεις άμεση και συμμετοχική

Τίθεται από σήμερα 28 Ιουλίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

Σε κάθε αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός αναδεικνύει περιοδικά τους εκπροσώπους του στη Βουλή και, δι’ αυτής, την κυβέρνηση. Η βούλησή του της εξασφαλίζει την πολιτική νομιμοποίηση στις αποφάσεις που λαμβάνει, γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να εκφράζεται όχι μόνο με τη διενέργεια γενικών εκλογών αλλά και με προσφυγή σε δημοψήφισμα.

* τονίζω τη λέξη αντιπροσωπευτική

Τότε το εκλογικό σώμα καλείται να εκφράσει την προτίμησή του σε συγκεκριμένο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία, διαμορφώνοντας έτσι δεσμευτικά ή επηρεάζοντας αποφασιστικά τις επιλογές της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα είναι θεσμός άμεσης και, εν πολλοίς, συμμετοχικής δημοκρατίας και με την ενεργοποίησή του ενισχύεται η πολιτική συμμετοχή, τονώνεται η αντιπροσώπευση, διευρύνεται η δημοκρατία και εμβαθύνεται η λαϊκή κυριαρχία.

* τονίζω τη φράση λαϊκή κυριαρχία.

Συνολικά, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα γίνει συγχρόνως και άμεση και συμμετοχική αλλά και αντιπροσωπευτική η δημοκρατία.
Το δημοψήφισμα που ευαγγελίζεστε δεν είναι ούτε καν συμμετοχή στα κοινά.

Έχουμε κατ' επίφαση δημοκρατία και ζητάμε Δημοκρατία με κεφαλαίο Δ, χωρίς επίθετα.

Άρθρο 1 του συντάγματος : Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Αυτό το άρθρο έχει καταπατηθεί σε πλείστες περιπτώσεις. Με κατ' επίφαση δημοψηφίσματα δεν μπορεί κανείς να το ανατάξει. Ειδικά όταν η χώρα μας έχει ήδη υπογράψει την δανειακή συνθήκη υποτέλειας.